Kako nazvati bebu patuljastog nilskog konja?

Zivot i stil - Petak 05.07.2024 - 09:16

Hlepčić, Gerli i Ćuftica su tri među više od 10.000 imena koja su ljudi iz celog sveta predložili berlinskom zoološkom vrtu za bebu nilskog konja.

Beba nilskog konja (ilustracija) Foto: Shutterstock/Lumen digital Beba nilskog konja (ilustracija) Foto: Shutterstock/Lumen digital
"Nismo mogli da verujemo," podelio je vrt nevericu na Fejsbuk profilu.
 
Ženka retkog patuljastog nilskog konja rodila se početkom juna. Berlinski zoološki vrt je potom pozvao ljude da predlože ime pridošlici - interes je naširoko prebacio granice Nemačke.
 
Predlozi imena "za najslađeg malog nilskog konja" stigli su "čak iz Amerike, Meksika, pa i Australije," naveo je vrt. Pritom, konkurs je otvoren do petka, a adrese su profili zoološkog vrta na mrežama.
 
"Javna je tajna da mi se posebno dopadaju kratka, sažeta imena povezana sa Berlininom," rekao je direktor vrta Andreas Knirajm (Kniereim).
 
Prinova i njena majka još su izuolovane od posetilaca. Vrt navodi da beba uživa u dnevnoj rutini: prvo merenje težine a onda pravac u vodu. 
 
Majka i beba pojaviće se pred gostima, prema očekivanjima, krajem jula.
 
Prirodno stanište patuljastog nilskog konja su prašume zapadne Afrike. Proicenjuje se da ih je u prirodi ostalo samo oko 2.500 i da im se populacija smanjuje.
 
Kako biste vi nazvali bebu nilskog konja?
 
dpa-prototype.de

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: