Lane je davao ideje za lik u novoj seriji, ali ga je smrt sprečila da je odigra

Zivot i stil - Četvrtak 26.08.2021 - 13:11

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu.
 
Milan Lane Gutović je bio jedan od najdarovitijih i najsvestranijih glumaca na ovim prostorima. Mnogi likovi kojima je na televiziji, pozorištu i filmu udahnuo život stekli su kultni status.
 
Glumac je radio punom parom i uveliko se spremao za novu ulogu u seriji "Don Gilić".
 
"To snimanje je trebalo da se desi krajem septembra, početkom okotobra i serija je trebalo da nosi naziv "Don Gilić". Mi smo nekih četiri-pet meseci pripremali scenario, seriju, dogovor imali već dosta sastanaka, kostimskih proba. I ta jedna fotografija je bila u planu, nije još bio usvojen izgled lika u potpunosti", otkriva jedan od producenata Danijel Đurić.
 
Seriju je trebalo da režira Milan Karadžić, Milan Puzić je jedan od glavnih scenarista.
 
"Već je napisano sigurno jedno 15, 16 epizoda koje smo lagano krenuli da snimamo. Nikola Burovac je stupio u kontakt s Milanom Gutovićem Lanetom i trebalo je da učestvuje u celom projektu. On je bio glavni, posebno kod njegovog lika i oko scenarija, davao je svoje ideje i ingerencije", rekao je glavni producent serije u kojoj je Lane trebalo da glumi.
 
Gutović je na televiziji počeo da glumi 1971. godine i to u seriji Siniše Pavića - Diplomci. Iako ne najveća, po mnogima omiljena Gutovićeva uloga bio je lik Dragoslava u Otvorenim vratima.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: