GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Akcije usmerene na pomoć poplavljenima

Lokalne vesti - Subota 16.01.2021 - 10:34

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao komandant dr Slobodan Milenković, naloženo je JKP ,,Komrad'' i JKP ,,Vodovod'' da budu u 24 – časovnom dežurstvu i da u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i Crvenim krstom Vranje izvrše asanaciju terena i pruže neophodnu pomoć poplavljenim domaćinstvima.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

Ovo se posebno odnosi na raščišćavanje terena u poplavljenim domaćinstvima, dezinfekciju objekata i sušenje prostorija.

Takođe, naloženo je  JP ,,Urbanizam i izgradnja Vranja'' da u saradnji sa stručno – operativnim timom za odbranu od poplava nastavi sa koordinacijom aktivnosti na angažovanju mehanizacije na sanaciji lokalnih i nekategorisanih puteva i sanaciji neuralgičnih tačaka na rečnim
vodotokovima na ugroženim područjima.

Odeljenju za inspekcijske poslove – saobraćajnoj inspekciji je naloženo da o svim uočenim problemima na lokalnim i nekategorisanim putevima i potrebama za sanacijom, redovno obaveštava Gradski štab za vanredne situacije.

Kako se čulo, biće nabavljene i dodatne crpne pumpe i sušilice za prostorije.

Takođe, predsednici, zamenici i sekretari Mesnih zajednica moraju da budu u stalnom kontaktu sa koordinatorima MZ i pruže adekvatnu pomoć svom stanovništvu.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: