Vranjska tužilaštva NISU VIŠE NADLEŽNA ZA KORUPCIJU

Lokalne vesti - Utorak 13.03.2018 - 07:57

Više javno tužilaštvo u Vranju, sa svojim područnim javnim tužilaštvima u Vranju i Vladičinom Hanu više neće postupati po predmetima za krivična dela protiv službene dužnosti, davanje i primanje mita, protiv privrede i sličnih dela.

Prijava korupcije samo u Nišu. Foto: S.Tasić/OK Radio Prijava korupcije samo u Nišu. Foto: S.Tasić/OK Radio

To u praksi znači da će pravna i fizička lica sa jugoistoka Srbije moći krivične prijave za takva dela da podnose Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, na adresu ul. Vožda Karađorđa broj 23, lično, putem pisma ili mejlom.

Na osnovu odredbi Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju oragnizovanog kriminala, terorizma i korupcije od 1. marta 2018. godine započela su sa radom posebna odeljenja za suzbijanju korupcije pri Višim javnim tužilaštvima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu.

Navedena odeljenja biće mesno i stvarno nadležna za postupanje za sva koruptivna krivična dela.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: