130.000 evra krili u ULOŠCIMA

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.06.2017 - 10:39

Vranje - Carinici su u subotu, na graničnom prelazu Preševo, prilikom izlazne kontrole zaplenili 130.000 neprijavljenih evra, saopštila je Uprava carina.

Carinici zaronili do najdublje pregrade FOTO Uprava carine Carinici zaronili do najdublje pregrade FOTO Uprava carine

Novac su pokušali da sakriju i prokrijumčare supružnici, državljani Holandije turskog porekla, koji su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga.

Detaljni pregled automobila „BMW“ holandskih registarskih oznaka, pokazao je da se u tom prtljagu krije i velika količina neprijavljenih deviza.

- Deo novca od ukupno 150.000 evra, pronađen je u najmanjoj, donjoj pregradi jedne od torbi, a ostatak je bio sakriven u pakovanjima higijenskih uložaka, kojima je bila napunjena ta ista torba.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a suma od 130.000 evra je oduzeta odlukom Prekršajnog suda u Preševu, koji je supružnicima izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 45.000 dinara
– kažu iz Uprave carina.

Samo tri dana pre ovog slučaja, na carinskom punktu Merdare zaplenjeno je 123.000 evra, koje su pokušali da prokrijumčare dvojica Albanaca, vozač i suvozač minibusa koji je prevozio još šest putnika iz Nemačke ka Prištini.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: