20 godina od NATO agresije: Vranje odaje počast ŽRTVAMA I HEROJIMA

Lokalne vesti - Petak 15.03.2019 - 12:41

Na sednici Organizacionog odbora za obeležavanje 20 godina od početka NATO agresije na našu zemlju, kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, usvojen je program aktivnosti koje će biti završene glavnom ceremonijom 24. marta ispred spomenika poginulim vojnicima, policajcima i građanima Vranja u oružanim sukobima i NATO agresiji od 1990. do 2003. godine.

Sa sednice Organizacionog odbora FOTO: vranje.org.rs Sa sednice Organizacionog odbora FOTO: vranje.org.rs
Programom je predviđeno otvaranje izložbe fotografija iz vremena NATO agresije pod nazivom „Vranje pamti NATO zločine“, za petak 15. mart od 18 časova u Maloj galeriji Narodnog muzeja, na kojoj će govoriti gradonačelnik Slobodan Milenković.
 
U petak 22. marta, biće održan Javni čas za sve đake osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada, na temu NATO agresije
 
Za đake prepodnevne smene Javni čas počeće u 8 časova, dok će za đake poslepodnevne smene on biti održan od 14 časova. 
 
Istog dana, gradonačelnik će u Velikoj Sali Skupštine održati prijem za borce sa karaula Košare, Gorožup, Morina, Deva i Ćafa Prušit, kao i pripadnike MUP-a ranjenih tokom NATO agresije. 
 
Za članove porodica poginulih u NATO agresiji, boraca sa karaula, pripadnika MUP-a i srednjoškolaca, planirana je i poseta muzejskoj postavci u komandi Kopnene vojske Srbije u Nišu
 
Odavanje počasti poginulima u NATO agresiji i u sukobima nastalim razbijanjem Jugoslavije, kao glavna ceremonija, počeće u nedelju 24. marta od 8:30 minuta, na platou ispred Galerije Narodnog muzeja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Maxa
15.03.2019. , 22:10
Bas im odajete pocast zrtvama tako sto njihove ubice docekujete po skolama da ispiru mozak nasoj deci,ratni veterani su na ivici egzistencije,gurnuti u cosak iz kojeg prigvire na ovakvim saradama kako bi ih iskoristili za slikanje i mars nazad do sledece sarade.Stidim se i vas i ove zemlje!
Maxa
15.03.2019. , 22:15
20 godina kasnije...Nato ubice su mala deca za sve vas koji ste bili na vlasti a i one koji su sada! Nato bombama nije unistio toliko fabrika koliko vi svojim (ne)radom!
Maxa
15.03.2019. , 22:20
NATO-srusio, SPS-oteo, SNS-prodao, CINCAR-"kupio"!!! STRAZBUR CE VRATITI!!! UPAMTITE TO !!!