27. rođendan OK Radija

Lokalne vesti - Sreda 21.09.2022 - 11:45

OK Radio i portal 21. septembra slave svoj 27. rođendan, u okolnostima kada bi mnogi odavno spustili regler, ostavili crvene dugmiće u editoru, ugasili svetlo u redakciji i otišli u istoriju Vranja i srpskog novinarstva.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Međutim, na radost naših slušaoca i čitalaca, a na žalost onima koji bi voleli da se o nama govori samo u perfektu i to kao još jednom mediju koji nije izdržao, mi smo odlučili da istrajemo i opstanemo koliko god to nerealno i teško delovalo.
 
 
I eto uspevamo nekako, samo mi znamo kako, ali čvrsto rešeni da odbranimo  i sačuvamo radio u prostorijama i na putu koji nam je ostavio u amanet naš pokojni šef Goran Vladković.
 
 
Bilo je uspešnih, manje uspešnih, veoma teških i još težih godina.
 
 
Desila se i ova, najteža 2022, kao nauk svima nama i podstrek da budemo još bolji od onoga što jesmo.
 
 
Pretili su nam, zazidali nas, ostavili bez prihoda, ubeđivali  nas da  je borba uzaludna, da je sve propalo, da odemo da nađemo bolji posao, opet pretili i čekali dan kada se OK Radio neće čuti u etru, a portal neće videti na netu.
 
 
Ali nadanja i želje su im se izjalovile. Tu smo još uvek sa verom i ubeđenjem da novinari i mediji mogu da menjaju svet na bolje.
 
 
To smo dokazali svih ovih godina, ne samo svojim tekstovima i emisijama nego i konkretnom borbom ove godine u zaštiti vladavine prava u Srbiji.
 
 
Najlakše je bilo predati se i odustati, i mnogi su bili ubeđeni u takav razvoj događaja.
 
 
Njima posebno hvala, jer su nas dodatno motivisali da istrajemo na ovom putu borbe.
 
 
Posebnu zahvalnost dugujemo  Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara, novinarskim udruženjima,  međunarodnim organizacijama, kolegama širom zemlje i sveta. Hvala vam što nam pružate podršku kada je najteže.
 
 
Hvala našoj vernoj publici i komintentima, hvala svim ljudima dobre volje koji svojim donacijama pomažu opstanak našeg radija. 
 
 
Takođe, hvala svima koji su stvarali OK Radio i portal svih ovih 27 godina.
 
 
Neki nisu sa nama i sa posebnim pijetetom čuvamo uspomenu na njih.
 
 
Stvarajući OK Radio stvarali su istoriju, ne samo Vranja i Pčinjskog okruga, već i čitave zemlje.
 
 
O uspesima, rezultatima, pobedama i porazima, koji su stali u ovih 27 godina, nekom drugom prilikom. Na današnji dan, u ovom tekstu,akcenat je na čovečnosti.
 
 
Mi smo spletom okolnosti u ovoj godini upravo spoznali čovečnost, ali i njen antipod, nečovečnost.
 
 
Redakcija OK Radija
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Jovica
21.09.2022. , 17:23
Gradska vlast,policija,tuzioci,sud....nemaju moc da sruse 20 cigle.Ovo je ta Evropska Srbija,Srbija sampion u organizovani kriminal i korupciju.