70 godina SUBNOR - a

Lokalne vesti - Sreda 07.03.2018 - 08:36

Na svečanoj akademiji povodom 70 godina postojanja i rada SUBNOR - a Vranje, gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću uručena je Povelja zahvalnosti, koju je ova gradska organizacija dodelila gradu za stalnu podršku i brojne zajedničke programske aktivnosti.

Priznanje za lokalnu samoupravu. Foto: vranje.org.rs Priznanje za lokalnu samoupravu. Foto: vranje.org.rs

Na prigodnoj svečanosti održanoj u sali Doma Vojske, priznanja su uručena i 4. brigadi Kopnene vojske, PU Vranje i SUBNOR - u Srbije.

U ime nagrađenih gostima se obratio gradonačelnik Milenković koji je istakao da celokupno sećanje na oslobodilačke ratove, žrtve i junake, odražava svest o ljudima koji su založili svoje živote zarad slobode kao vrhunskom idealu.

 - Očuvanje kolektivnog sećanja jeste i putokaz za budućnost. Doslednost i patriotizam su državotvorni elementi lokalne samouprave, koji kroz očuvanje istorijskog pamćenja nose poruku, da su ovde živeli i žive odvažni i časni ljudi, koji su nam utkali put za budućnost.

Čuvanje vrednosti Narodnooslobodilačkih ratova, stalno nas opominje da borci nisu samo nosioci oružja već neumorni graditelji države
- rekao je Milenković.

Na početku zvaničnog programa prikazan je i dokumentarni film o SUBNOR - u nakon čega se obratio predsednik ovog gradskog udruženja Stojan Mladenović.

Mladenović je rekao da  je republički odbor uspeo  da u turbulentnom vremenu sačuva ovu organizaciju  uz očuvanje patriotskog i antifašističkog kursa zbog čega je nedavno i odlikovan Sretenjskim priznanjem III reda od strane predsednika države.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: