AFERA DINAMO: Ako treba i POLIGRAF i POLICIJA

Lokalne vesti - Subota 01.12.2018 - 12:00

Bura oko meča u Beogradu između Dinama iz Vranja i Partizana se ne stišava, stižu nove reakcije iz Partizana, a iz FSS poručuju da bi slučaj mogao biti prosleđen i drugim zvaničnim organima države Srbije.

Meč je, podsetimo, završen rezultatom 6:0 za crno-bele, a odmah nakon toga pojavile su se sumnje u regularnost rezultata.
 
Nakon meča, duhove je uzburkao trener Dinama Radmilo Jovanović najavom da će golmanu Urošu Đuriću završiti karijeru
 
Zabrinut za svoju bezbednost, 24-godišnji čuvar mreže se nije vratio sa ekipom u Vranje, posle čega ga je uprava kluba suspendovala, uz obrazloženje da je „svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo celu fudbalsku javnost u sumnju zbog postignutih rezultata“.
 
I to nije sve, Jovan Zucović više nije član Dinama, dok se suspendovanom Urošu Đuriću pridružio i Lazar Đokić.
 
Nakon izjave trenera Partizana Zorana Mirkovića da krivce ne bi trebalo tražiti u Humskoj, oglasio se i predsednik kluba Milorad Vučelić koji je odbacio svaku mogućnost da je bilo ko iz njegovog kluba uključen u eventualne nečasne radnje.
 
- Mi, svakako, nismo adresa za takve stvari. Spreman sam u svako doba dana i noći da odem na poligraf, da pružim na uvid sve listinge, kako bi se videlo da Partizan nema nikakve veze sa bilo kakvim nečasnim radnjama – izjavio je Vučelić za Večernje novosti.
 
Dragiša Binić, potpredsednik FSS zadužen za regularnost takmičenja navodi da Etička komisija radi i da će postupiti po nalogu UEFA koja je takođe izrazila sumnju u regularnost meča.
 
- Pravni deo tima će zatražiti izjave ili ispitati svedoke, posle čega će se znati da li će biti posla za policiju
 
Ako je potrebno da se pojedinac pismeno izjasni ili pozove da govori o svemu, i to je moguće
 
Ako Etička komisija ne bude mogla da dokaže ništa, slučaj će biti prosleđen ogranima ove zemlje
 
Ne možemo mi ljudima da stavljamo lisice na ruke i da ih zatvaramo, ali ćemo kao Savez reagovati na sve nepravilnosti - najavio je Binić u izjavi za Kurir.
 
Inače, osim duela Partizan – Dinamo (6:0), na tapetu UEFA nalaze se i mečevi Proleter Novi Sad – Radnički Niš (1:2) i Zemun – Rad (1:0).
 
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: