AKCIJA ZC: Besplatni PREVENTIVNI pregledi

Lokalne vesti - Utorak 10.10.2017 - 10:54

Zdravstveni centar u Vranju organizuje još jednu akciju besplatnih preventivnih pregleda, koja ovaj put obuhvata ginekoleoške preglede za žene i prostate kod muškaraca.

Za pregled nije potrebna overena knjižica. Foto: S.Tasić/OK Radio Za pregled nije potrebna overena knjižica. Foto: S.Tasić/OK Radio

Prema najavama, besplatni preventivni pregledi biće obavljani u nedelju u Domu zdravlja i bolnici, u periodu od 8:00 do 16 časova.

Dragan Veličković, direktor ZC Vranje, navodi da na preglede mogu da dođu svi koji su zainteresovani.

- Nije potrebno da građani koji dođu na pregled imaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Žene mogu da obave besplatne ginekološke i ultrazvučne preglede.

Na rendgen odeljenju mogu da urade ultrazvuk stomaka.

U bolničkoj laboratoriji muškarci mogu da odrade analize koje su važne za rano otkrivanje raka prostate
- ukazuje Veličković.

U ZC očekuju dobar odziv u cilju prevencije bolesti, naročito onih građana koji radnim danima nemaju vremena da odu na preglede.

Ovo je druga akcija besplatnih preventivnih pregleda, a cilj je da se zdravstvene ustanove približe osiguranicima, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje populacije, a namera je da  se preventivni pregledi sprovode svakog meseca.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: