Aktivistički karavan: Borba za LJUDSKA PRAVA i u Gornjoj čaršiji FOTO

Lokalne vesti - Sreda 11.09.2019 - 12:38

U Gornjoj čaršiji u Vranju, aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava iz Beograda održali su akciju na temu ljudskih prava sa akcentom na romsku populaciju.

Sa lica mesta: Srbija nije Beograd FOTO: OK Radio Sa lica mesta: Srbija nije Beograd FOTO: OK Radio
Iako su svi koji su bili upućeni u najavu, skup nazvali gej paradom, radi se o delu projekta Inicijative mladih za ljudska prava iz Beograda.
 
Dešavanje u Gornjoj čaršiji je deo „Aktivističkog karavana“ koji poslednjih desetak dana krstari Srbijom.
 
Ova akcija je nastavak „Škole za ljudska prava“ koju je Inicijativa ranije organizovala i čiji polaznici stečena znanja primenjuju na terenu, kaže za OK Radio Fiona Jelići iz ove organizacije.
 
- Svi znamo šta se dešava u Beogradu i za šta se tamo treba da borimo, međutim, Srbija nije Beograd.
 
Cilj je da se borba za ljudska prava decentralizuje i proširi Srbijom, da se izvrši promocija Beogradskog prajda i drugih akcija – kaže Jelići.
 
Akcija u Gornjoj čaršiji predstavlja svojevrsnu radionicu u okviru koje će biti organizovana debata o raznim problemima.
 
- Imamo stolice na koje može da sedne ko god poželi i započne debatu na teme koje želi i svako može da se pridruži.
 
 Ovde smo zato što želimo da uključimo romsku populaciju i razgovaramo o njihovim problemima, kroz druženje se neromskom populacijom i sa ciljem njihove inkluzije – navodi Fiona Jelići.
 
Ovaj projekat Inicijative mladih za ljudska prava iz Beograda radi u saradnji sa Helsinškim odborom za ljudska prava u Srbiji.

Foto Galerija

Inicijativa mladih za ljudska prava u Gornjoj čaršiji

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: