ALEKSIĆ domaćin GUČE

Lokalne vesti - Petak 28.07.2017 - 10:55

Saborski odbor festivala u Guči doneo je odluku da domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača bude Miroljub Aleksić, vlasnik kompanije „Alfa Plam“ iz Vranja.

Mirojub Aleksić FOTO OK Radio Mirojub Aleksić FOTO OK Radio

Aleksić će ovu dužnost preuzeti od prošlogodišnjeg domaćina Sabora, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Iako je pre tačno godinu dana najavljeno da je uloga ovogodišnjeg domaćina festivala u Guči ponuđena Novaku Đokoviću, do sada nije objavljeno da li je najbolji srpski teniser odgovorio na ponudu.

- Imajući u vidu da Savet Sabora, kao ni drugi učesnici u organizaciji, nisu dostavili nikakav predlog za potrebe izbora Domaćina 57. Dragačevskog sabora trubača u Guči, kontaktirani članovi Saborskog odbora telefonskim putem usaglasili su se oko predloga da Aleksić preuzme ovu dužnost - navodi se u saopštenju organizatora.

Po tradiciji, domaćin Sabora zvanično otvara festival, a to će ove godine biti u petak, 10. avgusta.

Program u Guči, inače počinje 9. avgusta, a trajaće do nedelje, 13. avgusta.

Pored tradicionalnog takmičenja trubačkih orkestara, na 57. Saboru u Guči solističke koncerte će održati i Saša Krstić iz Zagužanja, Boban Marković i Bojan Ristić iz Vladičinog Hana i Ekrem Mamutović iz Vranja.

Glavna zvezda ovogodišnjeg festivala je “Bijelo dugme”.

Kompanija „Alfa Plam“ je već godinama jedan od sponzora najvećeg trubačkog festivala na svetu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: