Anđela dobila NOVI DOM (FOTO)

U fokusu - Četvrtak 26.03.2020 - 13:44

Sudbina male Anđele Mladenović (10) iz Golemog Sela kod Vranja, koja je objavljena na OK Radiju, mnoge nije ostavila ravnodušnim, te se zahvaljujući dobrim ljudima njen život za nešto više od mesec dana promenio nabolje.

Anđela u svojoj novoj sobi. Foto: Nenad Zlatanović Anđela u svojoj novoj sobi. Foto: Nenad Zlatanović

Zahvaljujući donatoru, koji je želo da ostane anoniman, za Anđelu je kupljena kuća u obližnjem sleu Gradnja, u kojoj će devojčica i njena majka imati sve uslove za život, dostojne čovekau 21. veku.

Takođe, zahvaljujući i drugim pojedincima, za Anđelu i njenu majku Sunčicu obezbeđen je i nameštaj, bela tehnika, posteljine, posuđe...

Podsetimo, Anđeli je početkom februara od posledica smrzavanja preminuo otac, te se njena i onako teška životna situacija, uz bolesnu majku, dodatno pogorešala.

Dirnut teškom životnom pričom ove devojčice i njene porodice, Nenad Zlatanović, predsednik Koordinacionog centra Vranje Udruženja građana “Centar za bezbednost DBA Srbija”, uručio je ovoj porodici humanitarnu pomoć i pokrenuo akciju da se Anđeli obezbedi krov nad glavom.

- Kada je akcija krenula, nisam očekivao da će se tako brzo završiti.

Jesam očekivao pomoć dobrih ljudi,
kao i da će prikupljanje sredstava potrajati, ali ne i da će se javiti neko ko će kupiti kuću.

Mala Anđela je presrećna, naročito je oduševljena svojom novom sobom, igračkama, školskim priborom
- priča Zlatanović.

Iz svog starog doma Anđela je dovela i svoje životinje, koje su joj tamo bile jedinio društvo, kozu Belku, psa Sokola i mačke Marinu i Tomasa.

Zahvaljujući dobrim ljudima Anđela više ne živi u staroj i oronuloj kući bez kupatila
, radnog stola i u stalnoj opasnosti i strepnji da će se plafon srušiti na nju i majku.

Takođe, nakon preseljenja u svoj novi dom, devojčica neće više morati da ide pešice po blatnjavom putu u nekoliko kilometara udaljenu školu.

S.T.

 

Foto Galerija

Andjela useljenje

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Vranjska spa
26.03.2020. , 15:50
Bog vam dobro dao dobri ljudi. Svaka vam cast imate veliko srce. Nakolon do poda humanisti.