Apel PRINCEZE KATARINE povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke

Lokalne vesti - Petak 15.10.2021 - 12:49

U okviru Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, Fondacija Princeze Katarine još jednom je podsetila na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja žena.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

U saradnji sa Kliničkim centrom Niš i kompanijom L’Oreal Balkan, Fondacija je podržala mamografske preglede žena u Vranju.

Pregledi su obavljeni na mobilnom mamografu, koji je Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine donirala Kliničkom centru Niš, zahvaljujući velikodušnosti Fondacije Stavros Niarhos.

U okviru ove aktivnosti, u Vranju je pregledano više od 560 žena, a testiranje će biti nastavljeno i narednih dana“, saopštila je Fondacija.

- Imajući u vidu činjenicu da je rak dojke najčešći maligni tumor u ženskoj populaciji u Srbiji, moramo skrenuti pažnju na ovu smrtonosnu bolest, ne samo tokom oktobra već tokom cele godine.

Sada više nego ikad, potrebni su nam partneri iz zemlje i inostranstva koji su voljni da se pridruže našim naporima kako bismo osigurali da svaka žena ima pristup obrazovanju, pregledima i lečenju, kao i da dobije podršku i nadu.

Drage dame, dođite na preventivni pregled, sačuvajte sebe i svoje zdravlje, zbog sebe i ljudi koji vas mnogo vole
- rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: