Apel za uklanjanje snega i leda sa javnih površina

Lokalne vesti - Sreda 08.02.2023 - 10:51

U cilju obezbeđivanja uslova za bezbedno odvijanje saobraćaja i nesmetano kretanje pešaka, Odeljenje komunalne milicije Gradske uprave apeluje da se sa površina javnih namena, kolovoza i trotoara, uklone sneg i ledene naslage, kao i ledenice sa krovova.

Foto:OK radio,S.Tasić Foto:OK radio,S.Tasić
U skladu sa važećim propisima, čišćenje snega i leda sa trotoara ispred porodičnih stambenih i poslovnih prostorija vrše vlasnici i korisnici stambenih zgrada. Strogo je zabranjeno izbacivati sneg i led na ulice i druge javne površine. 
 
Vlasnik, odnosno korisnik zgrade, dužan je i da uklanja ledenice sa krova zgrade, naročito u slučaju kada je krov okrenut prema trotoaru, odnosno javnoj površini, gde ledenica može predstavljati opasnost za prolaznike. U slučaju nemogućnosti uklanjanja ledenica, dužni su da blagovremeno postave oznake upozorenja na opasnost od obrušavanja ledenica, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova javne površine.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: