ASTRA: Migracije su OK, o ljudima se radi

Lokalne vesti - Utorak 12.12.2017 - 08:44

Vranje - Organizacija ASTRA - Akcija protiv trgovine ljudima sprovodi kampanju „Migracije su OK. O ljudima se radi“, kako bi informisala javnost o činjenici da su migranti i izbeglice i dalje u velikom broju prisutni u Srbiji.

ASTRA protiv trgovine ljudima. Foto: ASTRA Promo ASTRA protiv trgovine ljudima. Foto: ASTRA Promo

ASTRA apeluje na to da  bi društvo i država trebalo da reaguju na human način i da se potrude da se migrantima omogući da se na brži način integrišu u društvo.

- U drugom delu kampanje, ASTRA preventivnim materijalima, koji će se distribuirati među migrantskom populacijom, želi da skrene pažnju ove populacije da mogu biti podložni različitim vrstama zloupotrebe i eksploatacije, kao i o konkretnim načinima zaštite.

Ovom prilikom su nastali promo dokumentarni video radovi  koji pokazuju scenu u kojoj migrantska porodica prekida snimanje srpskog SF filma
- kažu iz ASTRE.

Reakcija režije je nerazumevanje i postavljanje pitanja šta oni tu rade.
 
Glavni glumac Dragan Mićanović reguje na jedan sasvim normalan, ljudski način i govori da je sve u redu, da ljudi samo prolaze, migracije su OK i treba ih prihvatiti jer se o ljudima radi.

- Poruka koju šaljemo jeste da koliko god migracije bile “zona zapadnih portala” želimo da naše društvo reaguje pozitivno u cilju integracije migranata i uključivanje u sve društvene tokove  - poručuju iz ASTRE.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: