Bebi afera u Vranju: Održano prvo pripremno ročište

U fokusu - Subota 25.05.2019 - 09:55

U Osnovnom sudu u Vranju održano je pripremno ročište po tužbi Ljubomira Trojanovića iz ovog mesta zbog nedonošenja propisa od strane države u slučaju bebi afere.

Sunčica i Ljubomir Trojanović. Foto: S.Tasić/OK Radio Sunčica i Ljubomir Trojanović. Foto: S.Tasić/OK Radio

Nakon pripremnog ročišta, 18. avgusta pred sudom će biti izneti dokazi i saslušane stranke, po prvoj tužbi sa juga Srbije.

U ovim slučajevima ljudi tuže državu Srbiju, jer nije donela odgovarajuće propise kojima reguliše ovu oblast, a što je njenim organima bilo u obavezi.

Ljubomir i Sunčica Trojanović iz Vranja osnovano sumnjaju da im je davne 1986. godine beba ukradena iz porodilišta u ovom mestu, a ne da je preminula, kako im je onda rečeno.

O svom slučaju rešili su i da javno progovore nakon toliko godina istrage, prikupljanja dokaza i ćutanja, a i da tuže institucije Srbije, zbog neodgovornog ponašanja u njihovom slučaju.

Ljubomir Trojanović kaže da je pripremno ročište pokazalo da je njihova tužba bila osnovana.

- Sud se u ovom slučaju oglasio da je nadležan,
prihvatio je tužbu i očekujemo pozitivan ishod u našem slučaju.

Inače, čitava frka koja s eovih dana digla u javnosti oko ukradenih beba, je samo zamajavanje, predstava za ljude.

Nisam optimista u rešavanju bebi afera, sve se čini da se slučajevi zataškaju
- smatra Trojanović.

Nakon pripremnog ročišta, trebalo bi da usledi iznošenje dokaza i saslušanje stranaka, a u ovom slučaju  to je samo oštećeni, tačnije Trojanovići.

Iz Pčinjskog okruga postoje još tri porodice koje pripremaju dokumentaciju i razmišljaju da tuže državu.

Prve sumnje da im je ćerka ukradena Trojanovići su imali kada je jednog dana stigao poziv za vakcinaciju deteta na ime Ljubomira Trojanovića.

- Kada je pre dvadesetak godina počelo da se priča o slučajevima ukradenih beba na rođenju, krenuo sam da otkrivam istinu i podneo sam krivičnu prijavu protiv NN lica - kaže Trojanović.

On  je radio kao forenzičar u Policijskoj upravi Vranje i na osnovu neposrednih dokaza do kojih je došao, misli da mu je ćerka živa, da je udata, da ima svoju decu, visoko obrazovanje, društveni položaj i ugled.

Srbiju ovih dana ponovo potresa bebi afera, jer se javio čovek iz Aleksinca koji misli da je on jedna od beba za kojima se traga, što je povuklo lavinu poziva roditelja koji tragaju za svojom decom još od sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: