Biblioteka slavi 142. rođendan

Lokalne vesti - Petak 18.06.2021 - 10:03

Javna biblioteka „Bora Stanković“, prigodnim programom, obeležava 142. godišnjicu od osnivanja.

Prigodan program za rođendan FOTO: OK Radio Prigodan program za rođendan FOTO: OK Radio
Kako je planirano, najpre će u petak, 18. juna, u 13.00h, u sali Periodike, biti predstavljeni segmenti digitalne biblioteke pod nazivom "Veliki rat" i sadržaji drugih digitalnih biblioteka, koje poseduju građu o Srbiji u Prvom svetskom ratu. 
 
Prisutnima će se obratiti Nemanja Kalezić, načelnik Odeljenja obaveznog primerka Narodne biblioteke Srbije.
 
Digitalna biblioteka “Veliki rat” nastala je kao deo projekta “Europeana kolekcije 1914-1918”, koji ima za cilj da iz fondova devet nacionalnih biblioteka digitalizuje i učini javno dostupnim preko 400.000 publikacija nastalih tokom Prvog svetskog rata. 
 
Digitalne kolekcije nastale kroz ovaj projekat sačinjene su od knjiga, novina, ratnih dnevnika, muzikalija, dečje literature, fotografija, postera, propagandnih materijala, umetničkih dela i svega ostalog što se može naći u jednoj nacionalnoj biblioteci”, navodi se u saopštenju Biblioteke.
 
Dan kasnije, u subotu 19. juna, u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića, biće održano književno veče, na kome će govoriti Božo Koprivica i Ružica Marjanović
 
U ponedeljak, 21. juna, u Muzej kući u isto vreme, Vranjancima će se predstaviti Rumena Bužarovska i Almir Alić
 
Na kraju večeri, najboljim čitaocima u protekloj godini, biće uručene nagrade.
 
Iz ove ustanove najavljuju da će program biti održan uz primenu svih epidemioloških mera, koje se odnose na dezinfekciju, nošenje zaštitnih maski i maksimalan dozvoljen broj posetilaca, kao i održavanje predviđene fizičke distance u publici.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: