Bioskop Sloboda POTPUNO URUŠEN (VIDEO)

U fokusu - Subota 16.03.2019 - 11:45

Kompletan krov bioskopa „Sloboda“ u centru Vranja, zajedno sa pločom, urušio se pre nekoliko dana, saznaje OK Radio.

Ostali samo dimnjaci FOTO: G. Mitić/OK Radio Ostali samo dimnjaci FOTO: G. Mitić/OK Radio
Prema priči Marine Jaćimović, predsednice stambene zajednice zgrade u ulici Ive Lole Ribara koja se „lepi“ uz zgradu nekadašnjeg bioskopa, pad konstrukcije je prestravio stanare ove zgrade.
 
- To se urušava već godinama, ali je poslednji put tresak bio jak i zastrašujući.
 
Ostao je samo mali deo krova i dimnjaci za koje se plašimo da će takođe pasti i napraviti još veću štetu – navodi ona.
 
Prema njenim rečima, stanari se boje da urušavanje delova zgrade mogu da oštete njihove automobile parkirane oko zgrade, ali i da nekoga ozbiljno povrede.
 
To nije sve, postoji i opasnost od zaraze jer pacovi godinama gamižu po đubretu koje tu bacaju zaposleni u lokalima u Brankovoj ulici.
 
- Krajnje je vreme da se nešto preduzme jer ja stvarno ne znam ko će da nam nadoknadi eventualnu štetu koja može da nastane daljim urušavanjem.
 
Kada je seljen „Vranjski izlog“ u toj istoj zgradi, napravljen je nered u dvorištu koje je u vlasništvu naše stambene zajednice, tako da mi moramo još i da plaćamo čišćenje tog smeća – ogorčeno navodi Marina Jaćimović.
 
Njoj je tada rečeno da je plan da se na mestu nekadašnjeg bioskopa „Sloboda“ nađe takozvani Gnjilanski SUP, mada naša sagovornica navodi da je opšta želja da Vranje ponovo ima bioskop u samom centru grada.
 
Kako je, nakon višedecenijskog spora, sudskom odlukom čitava zgrada u čijem sastavu se nalazi i bioskop „Sloboda“ pripala Gradu Vranju, OK Radio je pokušao da sazna šta će gradske vlasti preduzeti po ovom, sada već gorućem problemu.
 
Na rešavanju problema će raditi tim stručnih ljudi, kaže za naš portal zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić.
 
- Već od ponedeljka ćemo formirati radnu grupu koja će biti sastavljena od stručnjaka građavinske i arhitektonske struke koji će dati stručno mišljenje o tome šta dalje.
 
Jasno je da ne može biti renoviranja i da će zdanje morati da se sruši pa da se krene od početka, ali će morati da se radi postupno i u skladu sa propisima jer su ugroženi i stanari okolnih zgrada – kaže Antić.
 
On nije mogao da potvrdi nezvanične informacije o tome šta će se naći na mestu bioskopa kada se ruševine očiste, navodeći da će o tome odlučivati najviše gradsko rukovodstvo.
 
Poslednji film u „Slobodi“ prikazan je 1998. godine od kada Vranje nema bioskop.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Zoran
16.03.2019. , 02:59
SLUČAJNO... sad će tu da nikne kafić u sklopu sns knjižare.
Zoran
16.03.2019. , 02:59
SLUČAJNO... sad će tu da nikne kafić u sklopu sns knjižare.
Branislav
16.03.2019. , 10:58
Sramota da se dozvoli da nam se bioskop ovako uruši, tu smo svi gledali filmove i generacije iza nas, trebalo bi da se sagradi novi bioskop ovde gde je i bio, a ne sada da se otvaraji neki kafić ili bilo šta drugo, u dvadesetprvom veku da grad Vranje nema bioskop to je velika bruka i sramota.
Majka
16.03.2019. , 19:21
Bruka i sramota za takvu " pozrtvovanu " vlast. I posle se pitajte zbog cega narod protestuje.Da jedan ovakav grad nema bioskop...Sta reci...
dusan
16.03.2019. , 23:16
84 sam godište i drago mi je što sam imao prilike da nekad, već davno gledam film u bioskopu u mom rodnom gradu. Ali mi je jako žao što moja deca najverovatnije kako stvari stoje nikad neće gledati film u našem gradskom bioskopu. Lopovi kako vas nije sramota. Daj da se organizuju humani gradjani pa da sakupimo pare za izgradnju novog modernog bioskopa. NEKO ĆE STVARNO DA POLUDI I DA NAPRAVI NEKO SRANJE.