Bivša direktorka tužila apoteku i dovela IZVRŠITELJE

Lokalne vesti - Petak 21.04.2017 - 10:13

Bivša direktorka Apotekarske ustanove Vranje Olivera Tomić i njena nekadašnja zamenica Marina Stošić, tužile su svoju matičnu kuću zbog neisplaćene jedne zarade, potvrdio je OK Radiju pomoćnik gradonačelnika za sektor zdravstva Aleksandar Stajić.

Apoteka Vranje: Od lošeg na gore FOTO: D. Ristić/OK Radio Apoteka Vranje: Od lošeg na gore FOTO: D. Ristić/OK Radio

Uprkos naporima koje gradsko rukovodstvo ulaže da se sredi veoma teška situacija u Apotekarskoj ustanovi i apelu radnicima da ne tuže za neisplaćene plate, ove dve tužbe su dospele na naplatu i blokirale račun ustanove, kaže Stajić.

- Mi smo u više navrata molili i kumili da se ne tuži, kako Apoteka ne bi dospela u još težu situaciju.

Celo gradsko rukovodstvo, na čelu sa gradonačelnikom Milenkovićem, ulaže poslednji atom snage da se ustanova spasi, a njeni radnici sami sebi kopaju rupu.

Bivša direktorka Olivera Tomić, koja je, malte ne, dovela Apoteku u ovu situaciju u kojoj je danas, prva se usudila da tuži i blokira račun, čime dovodi u neizvestan položaj svih 90 zaposlenih
– kaže Stajić.

Direktorka Apotekarske ustanove Ivana Kostić navodi da se ove dve tužbe odnose samo na februarsku zaradu, od koje je deo u međuvremenu isplaćen, što smatra nekorektnim potezom.

- Tomićeva i Stošićeva su to i naplatile preko izvršitelja i to mimo zakona, jer je jedno rešenje stiglo naknadno, dok drugo još uvek nije prispelo – precizira direktorka.

Inače, zaposlenima u vranjskoj Apotekarskoj ustanovi su poslednja primanja isplaćena za prvi deo februara.

Ova ustanova je i dalje u teškoj finansijskoj situaciji i prema poslednjim podacima, dugovanja iznose oko 100 miliona dinara.

- Od početka godine smo odricanjem i merama štednje uspeli da ukupan dug smanjima za oko 15 miliona – navodi direktorka Ivana Kostić.

Kako je veliki broj Apotekarskih ustanova u zemlji u sličnoj situaciji, Vlada Srbije je još pre šest meseci najavila sistemsko rešenje za ovaj problem, ali do danas nema nikakvih najava za donošenje ikakvih mera.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: