BOSILEGRAD: Plamti benzinski rat

Lokalne vesti - Četvrtak 30.04.2015 - 08:29

Vranje – Stefan Kostov, uspešni preduzetnik iz Bosilegrada, septembra prošle godine od Opštinskog suda na licitaciji je kupio je benzinsku pumpu u tom gradu.

Sporna pumpa u Bosilegradu Sporna pumpa u Bosilegradu

Uprkos više pokušaja, novi vlasnik u svoj posed ni do danas nije ušao jer mu to zakulisnim i protivzakonitim radnjama ne dozvoljava predsednik opštine Vladimir Zaharijev.

- Kako je predsednik opštine već 14 godina, on je pohvatao sve konce vlasti tako da se odavno ponaša u maniru „država to sam  ja“. On već sedam meseci ne bira sredstva da ospori sudsku odluku, jer je i ova pumpa bila jedan od stubova njegove vlasti u ovoj siromašnoj opštini – tvrdi Kostov.

On takođe kaže da je zbog toga protiv predsednika podneo više krivičnih prijava, a državne organe je obavestio da benzinska pumpa sada radi na nelegalan način.

Na ove optužbe Zaharijev kaže da vlasnik Stefan Kostov, ovim pričama obmanjuje građane i širi neistine, kako bi javnost doveo u zabludu, a u opštini Bosilegrad napravio haos u snabdevanju gorivom.

- Neko hoće svojim činjenjem ili nečinjenjem, čak mnogim sumnjivim radnjama, da zaustavi rad jedine legalne benzinske pumpe u opštini i tako napravi haos u snabdevanju. To je osnovna poruka ovog slučaja i zato ga treba zaustaviti – odgovara Zaharijev.

On takođe tvrdi da je neko, pod još nerazjašnjenim okolnostima, protivzakonito, ne konsultujući drugu stranu, dozvolio da pumpa bude predmet sumnjive hipoteke i da tako dospe na licitaciju.

- Ovaj predmet je stigao do suda, tako da se ja plašim da će moj put do pravde biti i dug i trnovit. Bosilegradski „kmet“ je u ovoj nedođiji odavno zaveo samovlašće i diktaturu – zaključuje Stefan Kostov.

Novi vlasnik je preko svog advokata državi već ispostavio prvi račun za štetu koja mu je naneta zato što njegovom pumpom gazduju predsednik Zaharijev i opština Bosilegrad.

R. Irić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: