Brana Prvonek dobija PROSTORNI PLAN

Lokalne vesti - Petak 16.03.2018 - 13:32

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture mr Đorđe Milić, održao je u Vranju javnu prezentaciju Plana područja posebne namene sliva akumulacije brane Prvonek.

Akumulacija Prvonek do sada bez planskog dokumenta FOTO: S. Tasić/OK Radio Akumulacija Prvonek do sada bez planskog dokumenta FOTO: S. Tasić/OK Radio

Prezentaciji su prisustvovali gradonačelnik Slobodan Milenković sa saradnicima i predstavnici javnih preduzeća “Vodovod“ i “Zavod za urbanizam“.
 
- Vrlo je važno da akumulacija Prvonek dobije planski dokument, koji do sada nije imala, jer će njime biti utvrđeni režimi i zone zaštite i sprečeno neadekvatno korišćenje prostora odnosno zemljišta - istakao je pomoćnik ministra.

On je naglasio je da akumulacija Prvonek nije ugrožena kao druge, usled bespravne gradnje ili nekih drugih aktivnosti.
 
- U planu imamo tri zone zaštite, neposrednu, užu i širu, i pravila su veoma striktna. U neposrednoj zoni nisu dozvoljene nikakve aktivnosti, jer bi na taj način bio ugrožen kvalitet vode.

U drugoj zoni postoje određena ograničenja, dok u trećoj postoje kompatibilni sadržaji koji su dozvoljeni, a odnose se na poljoprivredu i turističko-rekreativne sadržaje
- dodao je Milić.

Stručni obrađivač planskih dokumenata je Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, a nosilac izrade nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 
Na ponuđena planska rešenja zainteresovana fizička i pravna lica mogu podneti pisane predloge i sugestije nadležnom ministarstvu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: