Carinici otkrili torbe pune ŠVERCOVANOG ZLATA

Lokalne vesti - Četvrtak 05.09.2019 - 10:41

Vranje - Carinici su 3. avgusta 2019. godine, na grančnom prelazu Strezimirovci sprečili pokušaj krijumčarenja preko pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrednost preko 15 i po hiljada evra, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj od 22.000 evra FOTO: Uprava carina Prekršaj od 22.000 evra FOTO: Uprava carina
Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Turske ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika
 
Dvojica starijih muškaraca sa turskim pasošima, 19-godišnji mladić turskog porekla sa francuskim pasošem i 49-godišnja žena sa putnim ispravama Portugalije rekli sa da nemaju ništa što bi prijavili carinskoj kontroli.
 
Međutim, detaljnim pregledom automobila i prtljaga carinici su u dve torbe koje je putnica imala kod sebe pronašli preko 500 grama zlatnog nakita.
 
Vrednost 46 lančića, narukvica, prstenja, minđuša i medaljona procenjna je na 15.580 evra, na osnovu fakture koju je jedan od prisutnih muškaraca pokazao carinicima, tek pošto je prekršaj otkriven.
 
S obzirom da je reč o stranim državljanima nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju neprijavljenog zlata, a putnica je kažnjena i novčanom kaznom u iznosu od 900.000 dinara, čime se ukupna vrednost ovog prekršaja uvećava na više od 22.000 evra
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: