Četvrta brigada PRVA u pripravnosti

Lokalne vesti - Petak 26.02.2016 - 14:23

Četvrta brigada iz Vranja biće prva jedinica Vojske Srbije koja će biti stavljena u pripravnost povodom najnovijeg razvoja događaja vezanih za migrantsku krizu, javljaju prestonički mediji.

Pripadnici Četvrte brigade VS; Foto: D. Ristić Pripadnici Četvrte brigade VS; Foto: D. Ristić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, dao je saglasnost vršiocu dužnosti ministra odbrane Dušanu Vujoviću da, zbog izbegličke krize, snage Vojske Srbije budu stavljene u punu pripravnost kako bi zaštitile državnu granicu.

Kako prenose mediji, pripadnici Vojske Srbije će biti zaduženi za nadzor granice, ali i za nenasilno obezbeđenje koridora kojim prolaze izbeglice.

To znači da vojnici neće koristiti oružje, a svoje aktivnosti će izvoditi u koordinaciji sa policijom i bezbednosnim službama.

Vojni analitičari kažu da podizanje pripravnosti jedinica Vojske ne znači i angažovanje rezervnog sastava, već će biti angažovani samo profesionalni vojnici.

Prema nekim informacijama koje objavljuju nacionalni mediji, čak 20.000 izbeglica čeka na prelazak makedonsko – srpske granice.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: