CRNA PTICA, nesvakidašnji komad za decu i mlade: Premijera zakazana za utorak

Lokalne vesti - Ponedeljak 27.06.2022 - 13:43

Ansambl Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju izvešće u utorak premijeru komada za decu i mlade "Crna ptica".

Deo ekipe prestave FOTO: D. Ristić/OK Radio Deo ekipe prestave FOTO: D. Ristić/OK Radio

Komad je urađen prema istoimenom, višestruko nagrađivanom romanu prvencu dramaturškinje z Vranja, Aleksandre JOvanović, a režirala je Marija Mladenović, kojoj će ovo biti diplomska predstava. 

 

Autorski tim predstave se nada da će "Crna ptica" izazvati interesovanje mladih pozorišnih gledalaca, kojima se, kažu, pozorište ređe obraća.

 

- Malo je predstava na repertoaru namenjenih starijim osnovcima i srednjoškolskoj omladini, a ovo je komad upravo za njih. 

 

Ne dešava se često da mi je baš krivo što ne glumim u nekoj predstavi, a ovo je baš takav slučaj - kaže umetnički rukovodilac vranjskog teatra Bojan Jovanović i dodaje da je godinama unazad  tendencija da se pruži šansu mladim stvaraocima da se dokažu na pozorišnim daskama.

 

Glavne uloge u "Crnoj ptici tumače mladi glumci iz Beograda Jovana Berić, Filip Hajduković i Nikola Mijatović i njihove vranjske kolege Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović i Mihajlo Stojković, uz dete glumicu Sofiju Arsić. 

 

Mlada rediteljka Marija Mladenović kaže da joj je rad na predstavi predstavljao sentimentalnu vezu sa sopstvenim detinjstvom i dodaje da joj je veoma prijao rad sa Aleksandrom Jovanović i pretežno mladom glumačkom postavom.

 

Najvažnije je, slažu se svi članovi autorskog tima, da predstava dopre do što više ljudi i nadaju se dugom životu na repertoaru Pozorišta "Bora Stanković".

 

Inače, ovaj roman je već dramatizovan kao monodrama pod naslovom "Želja" koja je lane izvedena na Zmajevim dečjim igrama i za koju je autorka dobila nagradu za tekst. 

 

Roman "Crna ptica" našao se i među 200 najboljih na svetu prema izboru izdavača kataloga na prošlogodišnjem sajmu knjiga u Frankfurtu.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: