Da li poskupljuje školarina na fakultetima za samofinansirajuće studente?

Lokalne vesti - Petak 23.02.2024 - 11:47

Deset fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu najavilo je povećanje školarina za samofinansirajuće studente

Foto:OK radio Foto:OK radio
Od naredne akademske godine. Možda to neće biti konačan broj, jer se čeka odluka još dva fakulteta - Matematičkog i FPN-a. Preostalih 19 fakulteta odlučilo je da ne menja cene.
 
Treba napomenuiti da su to školarine za samofinansirajuće studente, dok za budžetske studente troškove studiranja plaća država.
 
U Rektoratu Univerziteta u Beogradu kažu da ne žele da objavljuju koji fakulteti povećavaju školarine, dok ne budu imali objedinjene podatke za sve fakultete koji su u njihovom sastavu (31).
 
Međutim, kako Euronews Srbija saznaje školarine će biti korigovane naŠumarskom, Učiteljskom, Ekonomskom, FON-u, Veterinarskom, ETF-u, Rudarsko-geološkom, FASPER-u. Potvrdu smo dobili i u dekanatima tih fakulteta.
 
Tako je Veterinarski fakultet povećao cenu školarina sa 120.000 dinara na 138.000 dinara, a nove cene pravdaju inflacijom i da nisu korigovane od 2011. godine.
 
Situacija u Nišu je nepromenjena.
 
Cene i dalje ostaju iste kažu iz Univerziteta u Nišu.
Ukoliko dođe do povećanja školarine, biće istaknuto na njihovom sajtu, a o tome odlučuju Saveti fakulteta.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: