Đaci kao INOVATORI i PREDUZETNICI

Lokalne vesti - Utorak 19.03.2019 - 14:57

Uz učešće preko 150 đaka osnovnih i srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga, kao i opština Preševo i Medveđa, u sali Omladinskog kulturnog centra Vranje održana je edukativna radionica kojom su počeli „Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika“.

Kako đaci vide sebe u budućnosti FOTO: vranje.org.rs Kako đaci vide sebe u budućnosti FOTO: vranje.org.rs
Raspoređeni u timove, učesnici će sa svojim mentorima raditi ne kreiranju biznis plana, koje će predstaviti na takmičenju tokom dva dana
 
Ovo takmičenje organizuje Savez pronalazača Srbije uz podršku grada Vranja.
 
Vranje je, prema rečima predsednika Saveza pronalazača Srbije Slobodana Bate Simića, 24. grad koji je uzeo učešće u ovom programu i time pokazao potpunu socijalnu svest za mlade naraštaje.
 
- Ovo je jedna institucionalna oblast u kojoj mi pružamo mogućnost deci da pokažu kako vide sebe u budućnosti, kao i ono šta žele - naglasio je Simić.
 
Članica Gradskog veća Zorica Jović rekla je tom prilikom da je radionica usmerena ka predavanju i davanju instrukcija učenicima 8. razreda osnovnih i 1. razreda srednjih škola.
 
- Cilj lokalne samouprave je da se utiče na razvijanje svesti, kreativnosti i razvoju ideja za budućnost kod đaka, uz druženje sa vršnjacima - kazala je Jović.
 
Takmičenje u izradi biznis plana biće održano u četvrtak od 12 časova, u sali Doma vojske.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: