Dan državnosti: Naši preci postavili temelje PRAVIH VREDNOSTI (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 15.02.2018 - 10:58

Svečanim polaganjem venaca na bareljef vođi Prvog srpskog ustanka Karađorđu Petroviću, u Vranju je obeležen Dan državnosti Srbije.

Delegacija Grada Vranja odaje počast FOTO: D. Ristić/OK Radio Delegacija Grada Vranja odaje počast FOTO: D. Ristić/OK Radio

Svečanost na platou ispred bareljefa voždu Karađorđu otpočela je himnom „Bože pravde“.


U svom obraćanju u ime Grada Vranja, predsednik gradske Skupštine Dejan Tričković je istakao da je spski narod ostao dosledan u svojoj nameri da otadžbinu čuva, da za slobodu živi i da se za nju bori.

- Naši preci su postavili temelje pravih vrednosti i srpske državnosti i započeli put jedne stabilne društvene zajednice. Nastavimo taj put.

Ne zaboracimo da opstanak moderne države zavisi od mogućnosti razvoje i napretka.


Na nama je da unapređujemo sve oblasti bez kojih jedno uređeno društvo ne može da postoji i opstane – rekao je Tričković.

Vence na bareljef Karađorđu Petroviću su položili delegacija Grada Vranja na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, pukovnik Slobodan Stopa u ime 4. brigade Vojske Srbije, načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković i Policijska uprava Vranje na čelu sa načelnikom Igorom Živkovićem.

Počast su polaganjem venaca odali i predstavnici centra BIA u Vranju, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, predstavnici udruženja „Žuto cveće“ iz Beograda, udruženja ratnika, Udruženje „Goce Delčev“ i gradskih odbora SNS-a, SPS-a i PUPS-a.

Pripadnici 4. brigade Vojske Srbije su ispalili počasni plotun u čast Dana državnosti.

Na svečanosti su đaci vranjske Gimnazije govorili delove Posvete prahu ca Srbije Petra Petrovića Njegoša i narpdne pesme Boj na Mišaru.
 

    

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: