Danas MEDICINARIMA po 10.000 dinara, od ponoći prijava MLADIH za 100 evra

Lokalne vesti - Petak 14.01.2022 - 11:17

Zdravstveni radnici dobiće danas po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Siniša Mali je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekao da će zdravstveni radnici u Srbiji, njih 122.462, dobiti novčanu pomoć u iznosu od po 10.000 dinara.
 
- Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije - rekao je Mali.
 
Ministar finansija rekao je za RTS da noćas u ponoć počinje i prijava mladih od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.
 
- Noćas u ponoć krećemo sa prijavama za 100 evra za sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina - najavio je Mali i dodao da prijava traje do 30. januara.
 
Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ministar je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.
 
- Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. 
 
Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplati 100 evra sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac - rekao je Mali.
 
Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.
 
- Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili - rekao je on.
 
Dodaje i da će svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške.
 
- Za nas su sve ove mere veoma važne jer su mere koje podstiču potrošnju, mere koje podstiču ekonomsku aktivnost
 
Naravno nismo zaboravili ni naše najstarije sugrađane – kao i što smo obećali 10. februara na račune svih penzionera leći će 20.000 dinara - naveo je ministar.
 
OK Radio, RTS

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: