Delegacija Vranja na obeležavanju godišnjice Bregalničke bitke

Lokalne vesti - Četvrtak 30.06.2022 - 12:09

U organizaciji Vlade Republike Srbije i Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i u saradnji sa gradom Štip i udruženjima Srba u Severnoj Makedoniji, juče je na brdu Kalenica kod Štipa, obeležena 109. godišnjica Bregalničke bitke.

Sa lica mesta FOTO: vranje.org.rs Sa lica mesta FOTO: vranje.org.rs

Vence i cveće položili su: državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor, izaslanik Ministarstva odbrane, potpukovnik Vujica Vukobratov, ambasadorka Republike Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović, zastupnik Srba u Sobranju Ivan Stojiljković, delegacije Štipa, Vranja, Bujanovca, predstavnici Vojnog sindikata Srbije, kao i delegacije udruženja Srba u Severnoj Makedoniji. 

 

Na ceremoniji odavanja pošte stradalim junacima govorili su državni sekretar Miodrag Kapor i gradonačelnik Štipa Ivan Jordanov. 

 

Nakon završetka ceremonije, zvanične delegacije nastavile su put Velesa, gde su položili vence i cveće na spomen kosturnicu u selu Karaslare kod Velesa.

 

U ime Grada Vranja, vence su položile gradska većnica Izabela Savić i predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918, Olivera Đorđević.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: