Dogodine BLAGO POVEĆANJE poreza na imovinu

Lokalne vesti - Četvrtak 12.10.2017 - 10:40

Finansijske službe grada Vranja pripremaju odluku o iznosu poreza na imovinu za sledeću godinu, kojom će, najverovatnije, ovaj namet za vlasnike kuća biti povećan za 10 do 15 odsto, saznaje nezvanično OK Radio.

Cene stanova mirovale, kuće blago poskupele FOTO: D. Ristić/OK Radio Cene stanova mirovale, kuće blago poskupele FOTO: D. Ristić/OK Radio

Odluka još uvek nije doneta, ali se ovo povećanje očekuje na osnovu kretanja cena nekretnina na teritoriji grada.

Iznos poreza na imovinu se formira i na osnovu cene kvadrata nekretnina koje dobijamo od Poreske uprave, kaže za OK Radio gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

- Blizu smo da usvojimo odluku o „blagom“ povećenju iznosa poreza na imovinu.

Imamo zakonske mogućnosti i prostora za povećanje do 50 odsto, ali nećemo da idemo toliko daleko.

Povećanje će najverovatnije biti za 10 do 15 odsto i to za porodične kuće u 1. i 2. zoni
– kaže većnik Stanković.

Cena kvadrata stanova je ove godine ostala na prošlogodišnjem nivou, tako da će za vlasnike stanova porez na imovinu najverovatnije ostati isti.

Ove godine nije bilo značajnijeg povećanja poreza na promet, a poslednje povećanje je zabeleženo 2016. godine, kada je iznos u 3. zoni uvećan za čak 51 odsto.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: