Dogovoreno: Počinje zapošljavanje Albanaca u javnom sektoru u Bujanovcu i Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 26.05.2022 - 10:24

Deo dogovora o zapošljavanju Albanaca u državnim i javnim institucijama već je postignut, rekla je u sredu u Bujanovcu ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

FOTO: Screenshot/Prva TV FOTO: Screenshot/Prva TV
Tokom juna će se znati šta će još država uraditi po pitanju zapošljavanja u bujanovačkom Domu zdravlja, Bolnici u Vranju, javnim infrastrukturnim preduzećima, pa i u Republičkom zavodu za statistiku, najavila je ministarka Gordana Čomić, a prenose Bujanovačke.
 
Ona je kazala i da će do kraja sledećeg meseca biti održana još jedna runda dijaloga između predstavnika albanske zajednice i države.
 
- Na tom sastanku ćemo imati sabrano sve što smo rekli da može da se uradi, šta smo uradili, a šta još uvek nismo i zašta smo odgovorni – rekla je Čomićeva Bujanovačkim
 
Na zapošljavanju, odnosno integraciji Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, radi radna grupa u kojoj su predstavnici Koordinacionog telaministarstava i Nacionalnog saveta Albanaca.
 
Radna grupa je formirana posle sastanka u okviru dijaloga, održanog početkom marta ove godine.
 
- Radimo na tome da dogovor o poštovanju zakona po pitanju prisutnosti Albanaca u javnim strukturama bude zaista primenjen – kaže ministarka.
OK Radio, Bujanovačke

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Naja
26.05.2022. , 19:21
Prvo da zaposlite Srbe pa tek onda trazite mesta Albancima. Sramota za državu.