Donacija Ministarstva zdravlja: Novi EEG aparat za NEUROLOGIJU

Lokalne vesti - Četvrtak 21.01.2021 - 10:30

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obezbedilo je novi EEG aparat vrednosti 3,2 miliona dinara za potrebe Službe neurologije u Zdravstvenom centru Vranje.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio

Početkom godine u Zdravstveni centar Vranje je stigao ultrazvučni aparat, vrednosti 7 miliona dinara. Očekuje se novi skener i aparat za evakuaciju dima i aerosol, koji nastaju prilikom upotrebe elektrohirurgije u operacionim salama, vrednosti 1,5 miliona dinara.

- Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obezbedilo je novi aparat EEG, vrednosti 3 miliona i 200 hiljada dinara  što je od velikog značaja za sve naše korisnike zdravstvene usluge, naročito u vreme pandemije.

Stari apart nije bio u funkciji i sa novim aparatom "Nikolet jedan EEG" možemo da kažemo da su svi aparati sada u Zdravstvenom centru u funkciji i da rade.

Kada dobijemo novi 64 - slajsni skener aparat, sa 6 - slajnim skenerom koji sada imamo,
neophodna dijagnostika za sve naše pacijente će moći da se uradi brže i efikasnije
- kaže Ljiljana Antić, direktorka ZC Vranje.

- Dobili smo 24 - kanalni aparat za snimanje bioelektrične aktivnosti funkcije mozga sa mogućnošću montaže dodatnih kanala u zavisnosti od potreba.

Velike su potrebe za dijagnostikom na ovom aparatu zato što je on jedini u celom pčinjskom okrugu, na prostoru od Leskovca, do Gnjilana i njime se regustruju talasi na osnovu čega lekar donosi zaključak i dijagnostikuje problem.


U pitanju je bezopasna, bezbolna dijagnostička metoda koja se koristi kod mnogih stawa, poput epilepsije, kod svih ostalih oblika kriza svesti, tumora, poremećaja spavanja, oštećenja moždanih tkiva u psihijatriji .

Aparat uključuje i monitoring što je takođe od velikog značaja jer omogućuje da se stanje pacijenta prati u potpunosti. Aparat mogu da koriste i deca i odrasli
- navodi Gordana Radojčić, načelnica Službe neurologije.

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: