DVOGLAVO TELE iz Bujanovca nije jedino posle BOMBARDOVANJA

Lokalne vesti - Utorak 06.08.2019 - 13:24

Slučaj dvoglavog teleta u Bujanovcu od pre osam godina nije jedini na ovom području, jer su od tada zabeleženi i novi, pokazuju podaci ovdašnje Veterinarske stanice.

Dvoglavo tele se čuva u Veterinarskoj stanici. Foto: S.Tasić/OK Radio Dvoglavo tele se čuva u Veterinarskoj stanici. Foto: S.Tasić/OK Radio

Doktor Miodrag Milković, direktor ove ustanove, pojašnjava da se spojene glave teleta čuvaju u Veterinarskoj stanici, dok druge slučajeve dvoglavosti, veterinari nisu beležili fotografišući ih.

- Tele je rođeno carskim rezom 2011. godine. Posle bombardovanja bilo je još životinja sa teškim anomalijama, kao i u godinama koje su usledilie  posle registrovanja ovog slučaja.

Njačešće anomalije su dvoglavost, više prednjih ili zadnjih nogu, otvorena kičmena moždina, povećana glava, otvorena trbušna duplja, poremećeno zubalo.

Verujem da je sve te malformacije, odnosno stvaranja abnormalnih ćelija u genetskoj strukturi životinja, uzrokovao osiromašeni uranijum iz NATO bombi
- smatra Milković.

On dodaje da  su odmah nakon bombardovanja rađene analize o uticaju osiromašenog uranijuma, s obzirom na to da su na području Bujanovca ovakvom municijom gađana sela Bratoselce i Borovac, na teritoriji Preševa Relja, a kod Vranja  brdo Pljačkovica.

- Istraživanja je radio Institut Vnča u saradnji sa Veterinarskim fakultertom  2004. godine.

U tom istraživanju mi smo radili samo uzorkovanje, tako ad ne mogu da govorim o rezultatima
. Međutim, onini nikada nisu javno objavljeni
- ukazuje Milković.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: