Ekipa bugarske nacionalne televizije NAPADNUTA kod Bosilegrada

Lokalne vesti - Sreda 15.06.2022 - 09:49

U utorak, između 14.30 i 15.00 časova, na državnom putu ispred rudnika „Podvirove“ u selu Karamanica kod Bosilegrada, fizički je napadnuta ekipa bugarske nacionalne televizije (BNT), javljaju lokalni mediji.

Bosilegrad FOTO: OK Radio Bosilegrad FOTO: OK Radio

Kako javljaju bosilegradski Glaspress i Tv InfoBosilegrad, ekipa je imala redovnu akreditaciju Ministarstva kulture i obaveštavala Republiku Srbiju da snima za istraživačka emisija „Tragovi ostaju“ zagađenja životne sredine. 

 

U TV ekipi su novinarka Bogdana Lazarova, snimatelji Dimitar Slavov i Nikolaj Andreev i tehničar Robert Vecov.

 

Prisutni su i ekoaktivisti iz Sofije Dimitar Kumanov iz Ribolovnog kluba Balkanka i dr Valentin Janev, Branko Mitov i Dimitar Dimitrov iz Bosilegrada.

 

Prema tim izvorima, na oko 50 metara od ulaza u rudnik, televizijska ekipa i ekološki aktivisti su izašli iz automobila i došli do ulaza u rudnik. 

 

U tom trenutku kamenovalo ih je oko 6-7 ljudi na čelu sa direktorom Bosil metala Miodragom Vukajlovićem, šefom obezbeđenja rudnika i radnicima, navode ova dva medija.

 

Jedan od kamena udario je u kameru operatera, veliko kamenje je bačeno na ljude iz TV ekipe i ekološke aktiviste, što je ugrozilo njihove živote i zdravlje. 

 

Dimitar Dimitar je udaren pesnicom u grudi, Branku Mitovu je pocepana odeća.

 

Slučaj je predat policiji u Bosilegradu, a tim povodom je u Bosilegrad stigao generalni konzul Generalnog konzulata Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: