FINANCIAL TIMES: Vranje grad budućnosti

Lokalne vesti - Sreda 21.02.2018 - 08:36

Magazin „Fdi intelligence“ , kao deo prestižnog poslovnog časopisa „Financial times“, koji se bavi analizama vezanim za direktna strana ulaganja, uvrstio je grad Vranje na listi gradova i regiona budućnosti za 2018/19 godinu.

Panorama Vranja. Foto: S.Tasić/OK Radio Panorama Vranja. Foto: S.Tasić/OK Radio

Prema zvaničnom plasmanu u kategoriji „isplativost ulaganja“, u konkurenciji od 110 evropskih gradova iste veličine, Vranje je pozicioniran kao šesti grad na top 10 listi, što predstavlja napredovanje za tri mesta po rangiranju u odnosu na prethodne dve godine.
 
Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja,dodaje da je ovo još jedno u nizu priznanja „Financial times“ - a, koja svedoče o  kontinuiranom radu, aktivnostima i naporima gradskog rukovodstva u pravcu poboljšanja  privrednog ambijenta.

- Grad Vranje sprovodi afirmativnu politiku privlačenja investitora.

Stvaranje poslovnog ambijenta podrazumeva efikasno planiranje, izgradnju kapitalnoekonomske infrastrukture, primenom niza podsticajnih mera za ulaganje, efikasnu administraciju, primenu principa dobrog upravaljanja kao i promociju investicionih potencijala kroz servis za investitore i lokalne zajednice
- dodaje Milenković.

Rezultati su dobijeni detaljnom obradom podataka eksperata iz redakcije „Financial times“ - a uz korišćenje specijalizovanih onlajn alata, podataka sa tržišta kao i drugih izvora.
 
Glavni cilj  bio je određivanje evropskih lokacija sa najboljim prospektom za buduća ulaganja kroz sagledavanje  šest kategorija investicionog ulaganja.
 
Kao kriterijumi za ocenjivanje korišćeni su ekonomski potencijal, ljudski kapital i životni stil, isplativost ulaganja kao i povezanost i poslovno okruženje.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: