Frka: Zmija u DEČJEM DISPANZERU (VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 24.05.2019 - 11:11

Vranje – Dnevnu rutinu u Dečjem dispanzeru Zdravstvenog centra Surdulica u petak ujutro poremetio je nezvani gost.

Nesvakidašnji prizor - zmija u dečjoj ordinaciji FOTO: Udruženje Nesvakidašnji prizor - zmija u dečjoj ordinaciji FOTO: Udruženje "Poskok"
Na samom početku radnog vremena, medicinsko osoblje i mlade pacijente šokirala je pojava zmije koja je, iako malih dimanzija, izazvala poveće uznemirenje.
 
Odmah je pozvan i na lice mesta je izašao Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu prirode i gmizavaca „Poskok“ iz Vladičinog Hana.
 
- Radi se o potpuno bezopasnoj vodenoj zmiji – belouški i to mladunčetu.
 
Nađena je u pukotini između keramičkoh pločica, iza cevi za grejanje u ordinaciji gde je zalutala ko zna odakle – kaže za OK Radio Stanković.
 
On je iskoristio priliku da prisutnoj deci, ali i odraslima, održi kratko predavanje o zmijama koje se mogu naći u našim krajevima.
 
Vladica Stanković inače takva predavanja organizuje po školama sa ciljem da se najmlađi upoznaju sa tematikom, dopune svoja znanja, ali i razbiju uvreženi strah od gmizavaca.
 
Jedna od glavnih stvari koju najmlađi treba da nauče je da zmije ne treba ubijati jer su korisne životinje za čoveka i celokupni prirodni eko-sistem.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Eliot Nes
24.05.2019. , 16:10
Ta zmija je bezopasna,za razliku od onih na dve noge! Zmiju je namerno postavila zmija na dve noge koja tu radi.Sta se sve desava u decijem dispanzeru ZC Surdulica poslednjih meseci nije ni cudo da se i ovo desava.S obzirom da sve ima i pocetak i kraj i tom ludilu ce doci kraj i to mnogo brze nego sto pojedini misle,ili uopste ne misle,samo sto za zmije na dve noge nece da dolazi sluzba specijalizovana za ovakve stvari,vec druge sluzbe! U ostalom uskoro cemo da citamo i mi a i vi.
Eliot
24.05.2019. , 18:36
Ta zmija nije opasna u odnosu na zmije "na dve noge koje rade u tom dispanzeru. S obzirom da je stanje u decijem dispanzeru ZC Surdulica vec mesecima strasno,ovo je jos samo jedna podmetacina zene zmije koja tamo radi zarad zastrasivanja,ali ..... U taj dispanzer ce ovih dana doci nadlezne sluzbe koje ce da hvataju zmije na "dve noge",a o tome cemo citati i mi,a i vi. Sve ima svoj pocetak i kraj.Ovde pocetak traje godinama,a sada je vreme da dodje kraj. U ostalom,ko sta trazi,to ce i da dobije,cak i malo vise!