Gašić: Nema i za Jumko i za poplavljene

Lokalne vesti - Nedelja 01.06.2014 - 11:10

Kombinat "Jumko" iz Vranja isporučiće do kraja jula Vojsci Srbije sve naručene uniforme, saopšteno je nakon posete ministra odbrane Bratislava Gašića toj firmi.

Upravna zgrada Upravna zgrada "Jumko"

U toku posete ministar Gašić je od rukovodstva kompanije zatražio da vodi računa o ugovornoj obavezi.

Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora „Jumka“, rekao je agenciji Beta da je Gašić tokom posete "Jumku" pozvao rukovodstvo kompanije da prema Vojsci Srbije ispuni ugovorne obaveze vredne 300 miliona dinara i isporuči joj do kraja jula više hiljada uniformi.

- Ministar je rukovodstvu kompanije predočio da namenski program za vojsku mora hitno da se realizuje, pa čak i pre predviđenog roka, kao i da postoji mogućnost da se nakon realizacije ovog ugovora od vojske dobiju i nove narudžbine - kazao je Popović.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku u "Jumku" radi oko 900 ljudi koji mogu da ispune ugovornu obavezu.

Popović je izjavio da je, postojala opasnost da štrajk radnika ugrozi realizaciju ugovora za šivenje uniformi za vojsku i pripadnike vojske koji idu u mirovne misije. On je dodao da bi sve bilo lakše da nije bilo štrajka.

- Ministar nam je poručio da 'Jumko', kao ni ostale kompanije, ne računaju na subvencije države zbog velikih teškoća koje su donele poplave, već da mora sama da zarađuje - rekao je Popović.

Popović je naveo i da je "Jumko" zbog štrajka dela radnika kasni sa ispunjavanjem ugovorenih obaveza i sa Nemačkom i Finskom, kojima treba isporučiti nekoliko tona konca, odnosno uniforme.

U holding kompaniji "Jumko", koja je u restrukturiranju, država ima oko 60 odsto vlasništva, a kompanija zapošljava oko 1.700 radnika od kojih je većina u štrajku od januara.

"Jumko" je jedina tekstilna kompanija u Srbiji koja ima zaokružen proces proizvodnje, od konca do finalnog proizvoda, a u poslednjih nekoliko godina kompanija se specijalizovala za šivenje uniformi za domaće i strano tržište.
 

OK RADIO, BETA

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: