Grad podelio auto sedišta: Za BEZBEDNOST DECE u saobraćaju

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.06.2020 - 12:06

Gradonačelnik Slobodan Milenković i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković uručili su 170 auto sedišta roditeljima čija su deca rođena na teritoriji grada Vranja, u periodu od januara do kraja marta ove godine.

Auto sedišta za svako rođeno dete u tekućoj godini FOTO: vranje.org.rs Auto sedišta za svako rođeno dete u tekućoj godini FOTO: vranje.org.rs
Tom prilikom, gradonačelnik Slobodan Milenković istakao je da će auto sedišta biti obezbeđena za svako rođeno dete u tekućoj godini, a da će podele biti organizovane kvartalno
 
- Pored izgradnje novih saobraćajnica i asfaltiranja mnogih ulica, lokalna samouprava sprovodi niz mera usmerenih na poboljšanje uslova i bezbednosti u saobraćaju
 
Unapređenjem fizičko-tehničkih mera u zoni škola, opremanjem najmlađih učesnika u saobraćaju biciklama, kacigama, prslucima, svetlima za bicikle, dodelom auto sedišta, aktivno se zalažemo za njihovo bezbedno učešće u saobraćaju - istakao je graadonačelnik. 
 
Ovo je ujedno i vid direktne podrške roditeljstvu koju Grad kontinuirano pruža poslednjih godina. istaknuto je ovom prilikom.
 
Budući da je briga o porodici prepoznata kao jedan od prioriteta delovanja lokalne samouprave, u narednim danima biće podeljene i ponosne kartice 3+ koje nude niz pogodnosti, najavio je Milenković. 
 
- Ove kartice predstavljanju vid pronatalitetne politike, odnose se na porodice sa troje i više dece i pružaju priliku za uštedu kućnog budžeta - rekao je gradonačelnik. 
 
Za nabavku auto sedišta u ovoj godini iz budžeta grada predviđena su sredstva u visini od 3,1 milion dinara.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: