Grad Vranje: Glasine da ZADUŽENJEM krpimo rupe u budžetu su NETAČNE

Lokalne vesti - Utorak 20.07.2021 - 11:54

Povodom informacija o tome da Grad Vranje navodno nastavlja da se zadužuje, saopštenjem se oglasilo rukovodstvo Grada.

- Potpuno su netačni navodi da Grad Vranje planira zaduživanje od 6 miliona evra kod Komercijalne banke, kako bi se “zakrpile rupe u budžetu”. 
 
Odluka o zaduživanju, koja je usvojena na sednici lokalnog parlamenta u iznosu od 100 miliona dinara, odobrena je od strane Ministarstva finansija
 
Iznos će biti namenski iskorišćen za finansiranje infrastrukturnih projekata, poput vrtića u naselju Raška i izgradnje gradskih saobraćajnica, uz strogu kontrolu kretanja kreditnog zaduženja - stoji u saopštenju. 
 
U saopštenju se navodi i da je aktuelno rukovodstvo, u nameri da stabilizuje gradske finansije, vratilo dugovanja u iznosu od skoro 700 miliona dinara iz perioda do 2016. godine
 
Činjenica je da je u ovom trenutku budžet grada stabilan, kao i da se sva plaćanja prema poveriocima obavljaju na vreme, ističu gradske vlasti.
 
Što se tiče tvrdnji da se Grad Vranje navodno našao na crnoj listi Ministarstva energetike i rudarstva, jer nije konkurisao određenim projektima, one su takođe ocenjene kao neistinite.
 
Gradsko veće je nedavno raspisalo Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije, čiji je cilj upravo unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Vranja, stoji u saopštenju. 
 
- Ovaj projekat je podržan upravo od strane Ministarstva rudarstva i energetike u visini od 2.4 miliona, dok je Grad Vranje izdvojio 2.5 miliona dinara
 
Nadležno ministarstvo je, takođe, odobrilo i sredstva u visini od 20 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti vrtića “Dečja radost”, dok je za vrtić u Vranjskoj Banji odobreno 11.5 miliona dinara
 
Ugovor o finansiranju projekta Gradu Vranju uručila je upravo ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, što najbolje pokazuje kakav je odnos lokalne samouprave i nadležnog ministarstva - navodi se u saopštenju rukovodstva Grada.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: