GRAD VRANJE: Zbrinjavanje pasa javno i transparentno

Lokalne vesti - Utorak 13.02.2018 - 08:30

Povodom najavljenih protesta zbog dodeljivanja posla zbrinjavanja napuštenih pasa “Aveniji MB” iz Beograda, oglasila se lokalna samouprava.

Udomljavanje kučića po zakonu. Foto: OK Radio Udomljavanje kučića po zakonu. Foto: OK Radio

U saopštenju na zvaničnom gradskom sajtu podsećaju da je grad Vranje doneo Odluku o dodeli ugovora za usluge obezbeđenja adekvatnog prihvatilišta za smeštaj napuštenih pasa firmi „Avenija MB“ iz Beograda.

- Za ovu javnu nabavku male vrednosti, na adresu grada stigla je samo jedna blagovremena ponuda bez nedostataka iz konkursne dokumentacije, koja je odgovorala kriterijumu “najniža ponuđena cena”, zbog čega je firma iz Beograda izabrana za najpovoljnijeg izvođača.

Maksimalni predviđeni iznos ugovorenog posla iznosi 3.750.000 dinara bez PDV-a i vremenski je ograničen na godinu dana ili do utroška predviđenih sredstava.

Hvatanje i zbrinjavanje napuštenih pasa, između ostalog, podrazumeva kvalitet, brzinu, dehelminizaciju, vakcinaciju, ugradnju čipa, sterilizaciju, kao i smeštaj napuštenih pasa u prihvatilište,  u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja, Zakonom o veterinarstvu, a kontrolu hvatanja i proveru broja pasa vršiće inspekcija zoo higijene pri Odeljenju za inspekcijske poslove
- navodi se u saopštenju.

Iz lokalne samouprave podsećaju da je Gradska uprava proces sprovela javno i transparentno u skladu sa zakonom i propisanim odredbama uz puno poštavanje procedura o javnim nabavkama, a sva dokumenta uredno su objavljena na portalu javnih nabavki i zvaničnom gradskom sajtu.

Gradska uprava Grada Vranja, takođe,  ističe da  pravo prisustva otvaranju ponuda nije iskoristio niko od zainteresovanih građana i registrovanih udruženja za zaštitu životinja.

- Samo tokom prethodne godine, iz gradskog budžeta isplaćeno je oko pet miliona dinara na ime odšteta zbog ujeda pasa, pa će realizacijom pomenutog ugovora troškovi  i izdvajanja iz gradskog budžeta po ovom osnovu biti višestruko manji, dok će politika smanjenja populacije napuštenih pasa imati adekvatan karakter - dodaje se u saopštenju grada Vranja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: