Gradonačelnik podržao radnike Geoxa: Jedno od rešenja i PREKVALIFIKACIJA

Lokalne vesti - Sreda 04.08.2021 - 11:33

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković razgovarao je danas sa delegacijom radnika Geoks-a, nakon što je menadžment fabrike doneo odluku o pokretanju postupka likvidacije i gašenja preduzeća.

Sledi sastanak sa vranjskim privrednicima FOTO: vranje.org.rs Sledi sastanak sa vranjskim privrednicima FOTO: vranje.org.rs
Gradonačelnik je podržao radnike u njihovim naporima da ostvare svoja prava i obećao svu neophodnu pomoć lokalne samouprave, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu. 
 
Tim povodom, sa radnicima je razgovarala i predstavnica republičkog Inspektorata za rad, jer zaposleni u Geoks-u nisu dobili rešenja o prestanku radnog odnosa, a potražuju i zaostala primanja
 
Gradonačelnik Milenković je rekao da se oko ovog pitanja aktivno uključilo i državno rukovodstvo, koje je najavilo skori predlog rešenja problema zaposlenih u Geoks-u. 
 
Gradonačelnik je najavio i sastanak sa privrednicima iz Vranja, kojima će predložiti model prekvalifikacije i preuzimanja radnika Geoks-a, pre svega u proizvodnim pogonima vranjskih preduzeća
 
Kako je planirano, sastanak gradskog rukovodstva i lokalnih preduzetnika i privrednika biće održan krajem nedelje
 
Sastanku su prisustvovali i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradski većnik Nebojša Zupančić i gradski pravobranilac Đurđica Đorđević.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: