Gradonačelnik Vranjance pitao za zdravlje

Lokalne vesti - Subota 24.08.2019 - 13:23

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i gradski većnik dr Miroljub Stanković obišli su štandove Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje na glavnom šetalištu u centru grada, gde se održava preventivna akcija zaštite zdravlja stanovništva od dijabetesa.

Gradonačelnik tokom preventivne akcije FOTO: vranje.org.rs Gradonačelnik tokom preventivne akcije FOTO: vranje.org.rs
Tom prilikom gradonačelnik Milenković razgovorao je sa sugrađanima o njihovim potrebama u pogledu dostupnosti farmakoloških preparata u Apoteci Vranje čiji je osnivač Grad
 
Gradonačelnik se interesovao i za sveukupno stanje ove Zdravstvene ustanove
 
Obilaskom prostorija glavne apoteke, u pratnji direktorke Apoteke Vranje Ivane Kostić, konstatovano je da je lokalna samouprava odgovornima radom stvorila uslove za dalje nesmetano funkcionisanje gradske apoteke i da  je zalaganjem gradskog rukovodstva stabilizovano finansijsko stanje ove zdravstvene ustanove. 
 
Prema rečima direktorke Ivane Kostić, prisutnost gradske apoteke održana je na celoj teritoriji grada bez zatvaranja ijednog objekta, a u dogovoru sa gradonačelnikom planira se otvaranje i nove apoteke u naselju Viktor Bubanj
 
Inače, preventivna akcija Apoteke Vranje trajaće do nedelje, a odziv je do sada premašio broj od 600 lica
 
Merenjem krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, poseban akcenat stavljen je na rano otkrivanje dijabetesa kao vodeće uzročnika mnogih komplikacija.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: