Grip jenjava, počinje škola: Bez RADNIH SUBOTA, biće NADOKNADE

Lokalne vesti - Petak 21.02.2020 - 10:47

Za učenike osnovnih i srednjih škola u ponedeljak, 24. februara se nastavlja školska godina, a propuštene dane neće nadoknađivati subotom.

Stekli se uslovi za nastavak školeske godine FOTO: Free Images Stekli se uslovi za nastavak školeske godine FOTO: Free Images
Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je juče da je na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ smenjen broj obolelih od gripa za oko 50 odsto i da se taj trend nastavlja, te da su se stekli uslovi i u Vojvodini i u Centralnoj Srbiji da đaci krenu u školu, piše dnevnik Danas.
 
Ministarstvo prosvete je preporučilo direktorima škola da se propušteni časovi nadoknađuju tokom radne nedelje kao pretčas ili produžetkom časa na 60 minuta, jer će subotom biti mnogobrojna takmičenja.
 
U Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje kažu da će, u skladu sa pristiglim zahtevima škola, davati saglasnost na predlog plana nadoknade propuštenih dana.
 
Podsetimo, u Vojvodini je zbog epidemije gripa nastava u školama prekinuta od 12. do 21. februara, dok je za đake u ostatku Srbije drugi deo zimskog raspusta produžen za još jednu nedelju.
 
Naredni predah đaci će imati tokom prolećnog raspusta, koji za učenike osnovnih škola počinje 13. aprila, a za srednjoškolce 15. aprila i završava se 20. aprila, dok u Vojvodini traje od 10. do 20. aprila.
 
Maturanti gimnazija sa školom završavaju 22. maja, đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola 29. maja, a svi ostali srednjoškolci se raspuštaju 19. juna.
 
Za učenike osmog razreda školska godina se završava 2. juna, a za đake od prvog do sedmog razreda 16. juna.
OK Radio, Danas

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: