Grot donirao ZC Vranje aparat vredan MILION DINARA

Lokalne vesti - Četvrtak 26.01.2023 - 13:22

Rudnik Grot donirao je Službi za oftalmologiju Zdravstvenog centra u Vranju mesicinski aparat - špalt lampu sa planacionim tonemetrom i hudrauličnim stočićem, u vrednosti 960.000 dinara.

Foto: ZC Foto: ZC

Direktorka Opšte bolnice Nataša Stoiljković rekla je prilikom primopredaje da je donacija izuzetno vredna.

 - Zahvaljujem se u ime zaposlenih i lekara, pre svega zbog velikog broja pregleda koji se urade u ovoj ambulanti.


Oko 20.000 pacijenata godišnje se pregleda u ovoj ambulanti.

Prostor ambulante je privremen i sva ova nova oprema se seli u novi prostor po završetku rekonstrukcije, gde će specijalističke ambulante biti organizovane po najvišim standardima - rekla je Stoiljković.


Načelnica Službe za oftalmologiju Opšte bolnice Biljana Stojiljković zahvalila se donatorima na ovoj značajnoj donaciji, kao i rukovodstvu ZC na podršci.

- Aparat će se koristiti u našoj ambulanti radi što bolje dijagnostike, pre svega zato što ima izvanredan kvalitet optike i najfiniju digitalnu sliku.

Ovaj aprat služi za pregled prednjeg segmenta oka, koristi se kod merenja očnog pritiska ali i pri vađenju stranih tela iz oka i ostalih sitnih intervencija na oku.

U pitanju je aprat najnovije generacje, u odnosu na prethodni je značajno bolji, što je i cilj koji imamo - da dotrajale i izarubovane aparate zamenimo novim u cilju pružanja bolje dravstvene zaštite našim korisnicima.

Krajem prošle i početkom ove godine u tom smislu imali smo brojne donacije od kojih izdvajam nekoliko koje su nama lekarima omogućile bolje uslove za rad ali su od velikog značaja i za naše pacijente i moram ponovo da podvučem da se u ovoj ambulanti dnevno pregleda 70 pacijenata.

Ovo nije jedina donacija, bilo ih je dosta u poslednje vreme.

Posebno sam kao načelnica ove službe zadovoljna, što sam naišla na vrlo dobar prijem u zajednici i što su mnogi naši sugrađani, privrednici iskazali spremnost da nam pomognu
- kazala je načelnica Stojiljković.

Predstavnik Rudnika olova i cinka Grot kazao je da je ovo preduzeće, kao društveno odgovorna firma, pomoglo više puta donacijama Gradu Vranju, opštinama Vranjskoj banji i Bosilegradu.

- Danas smo ovde u Zdravstvenom centru i tu nećemo stati.

Potrudićemo se da i dalje pomažemo zajednici u kojoj živimo i radimo sa posebnim osvrtom na zdravstveni sektor
- kazao je predstavnik Grota.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Slobodan
26.01.2023. , 21:06
Koliko odvoze rudu iz krive feje da ostave po 1ooe po kamionu da se uradi sta za selo na kraju ce nam ostati pustos koju prave.