GV: Usvojen Nacrt odluke o završnom računu budžeta grada Vranja za 2022. godinu

Lokalne vesti - Utorak 30.05.2023 - 12:25

Na 140. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, između ostalog usvojen je Nacrt Odluke o završnom računu budžeta grada Vranja za 2022. godinu.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Nacrt je obrazložio Bojan Kostić, član Gradskog veća za budžet i finansije.
 
,,Ukupno ostvareni prihodi i primanja u budžetu  grada Vranja  sa prenetim sredstvima iz prethode godine iznose 3.605.190.000,00 dinara, dok su ukupni tekući rashodi 3.432.613.000,00 dinara.
 
U 2022. godini ostvaren je suficit u iznosu od  172.577.000,00 dinara.
Od toga 113 miliona dinara su sredstva namenskog karaktera, koja će biti usmerena za realizaciju određenih kapitalnih projekata, izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, rekonstrukciju bolnice u okviru Zdravstvenog centra, Baba Zlatine ulice, dok se  preostala sredstva u iznosu od 58 miliona dinara,  kao višak prihoda,  prenose u 2023. godinu. 
Ukupno ostvarenje prihoda  je na 95% u odnosu na planirana sredstva, a ostvarenje rashoda je na 90%“, rekao je Kostić.
 
Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i Predlog odluke o utvrđivanju vrste i obima nagrađivanja učenika iz budžeta grada Vranja u 2023. godini.
Prema ovoj odluci, biciklom i zaštitnom kacigom biće nagrađeni đaci generacija osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Vranja.
 
Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog rešenja o obrazovanju Komisije za izdavanje odobrenja za obavljanje taksi prevoza i limo servisa na teritoriji grada Vranja i Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada Vranja u 2023. godini.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: