HAOS U APOTECI: Pljuštali otkazi UOČI USKRSA!

Lokalne vesti - Sreda 04.05.2016 - 14:11

Sindikat OSA Apoteke Vranje oglasio se saopštenjem u kome se tvrdi da je direktorka Apoteke Olivera Tomić poslednjeg radnog dana uoči Uskrsa dala 20 otkaza članovima ove sindikalne organizacije zbog “saopštenja sindikata o lošem poslovanju Apoteke koje je objavio OK Radio”.

Apoteka: pljuštali otkazi zbog OK Radija! FOTO  D. Ristić Apoteka: pljuštali otkazi zbog OK Radija! FOTO D. Ristić

- Svakom zaposlenom koji je bio na radnom mestu odmah je uručen otkaz, bez obzira na stavove Upravnog odbora  Apoteke i Gradskog veća Vranja kao osnivača, da do 6. maja 2016. godine Olivera Tomić ne otpušta zaposlene i ne preduzima nikakve odluke na svoju ruku u primeni sistematizacije o broju zaposlenih  koju je ona sama kreirala.

Šokantno je da je referent pravnih poslova Dragan Nedeljković pozivao zaposlene koji su koristili godišnji odmor iz 2015. godine, sa izgovorom da je potrebna njihova pomoć u apoteci, da bi im po njihovom dolasku u ustanovu uručio rešenje o otkazu ugovora o radu!

Referent javnih nabavki je pak dolazio na kućnu adresu onih radnika koji su tog dana koristili godišnji odmor.

Neuručena rešenja o otkazu su u četvrtak, 28. aprila istaknuta na oglasnoj tabli sa rokom stupanja na snagu od dana, dakle 5. maja, čime je direktorka Tomić ponovo prekršila odluke Gradskog Veća - opisuje se stanje u Apoteci Vranje neposredno pred praznike.

Sindikalisti ocenjuju da se  radi o “nezapamćenom pritisku i hajci uoči Uskrsa na zaposlene u Apoteci, i to od njenog osnivanja posle drugog svetskog rata”!

Takođe, sindikalci obaveštavaju javnost da je među otpuštenima i Sunčica Tabaković, predsednica OSA sindikata, što se tumači ko “pokušaj gušenja novoformiranog sindikata”.

- Obaveštavamo ponovo javnost  da je direktorka Tomić prethodno vršila pritisak na zapošljene koji su se učlanili u OSA, pozivajući ih na informativne razgovore u svojoj kancelariji, ubeđujući ih da se isčlane iz OSA i preteći im „isčlani se ili neka te oni iz sindikata zapošljavaju kad te ja otpustim“.
 
Ovakvo ugrožavanje slobode sindikalnog rada OSA je prijavio nadležnim državnim institucijama. Po uručenju otkaza izjavljivala je otpuštenima’’to vam je zbog saopštenja vašeg sindikata na OK radiju’’ - kaže se u saopštenju OSA.

Na kraju saopštenja sindikata OSA, koje je potpisala predsednica Sunčica Tabaković, ocenjuje se da direktorka Tomić nanosi štetu ugledu same Apoteke, jer će radnici koji su dobili rešenja o otkazu, na osnovu direktorkine najnovije  sistematizacije o racionalizacije radnih mesta, “koju je uz nejasnu saglasnost Ministarstva zdravlja ona sprovela”, svoje pravo zatražiti sudskim putem.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: