HIV dobio priznanje za TRADICIJU i MODERNIZACIJU

Lokalne vesti - Sreda 06.12.2017 - 10:01

Hemijska industrija Vranje (HIV) dobitnik je posebnog priznanja za dugogodišnju tradiciju i uspešnu modernizaciju poslovanja, koje dodeljuje udruženje „Konfindustrija Srbija“.

HIV nastavlja da drži korak sa vremenom FOTO: OK Radio HIV nastavlja da drži korak sa vremenom FOTO: OK Radio

„Konfindustrija Srbija“ je asocijacija koja okuplja sve privredne subjekte koji posluju sa italijanskim kompanijama u svim oblastima.

Priznanje je vranjskoj kompaniji uručeno na svečanosti kojoj su prisustvovali ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, predsednik "Konfindustrije" Erik Košuta, predstavnici Narodne banke i Privredne komore Srbije.

HIV, koji od 2004. godine posluje u sastavu italijanske kompanije „Kenda Farben”, poslednjih godina dosta ulaže u novu tehnologiju i opremu, prateći sve trendove u svojoj oblasti, kaže za OK Radio Rade Novković, izvršni direktor kompanije.

- „Konfindustrija Srbija“  je u svojim analizama to prepoznala, a mi nastavljamo da držimo korak sa vremenom i u novom investicionom planu koji ćemo predstaviti početkom naredne godine.

Predstoji nam nabavka nove opreme za izradu đonova, a u toku je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju skladišta acetona, koje će se raditi u skladu sa najnovijim propisima iz oblasti zaštite životne sredine – najavljuje Novković.

HIV je ove godine proslavio 60 godina postojanja i rada, kao najveći proizvođač đonova na Balkanu.

Istovremeno, proslavljen je i 10. rođendan njihovog preduzeća „Kenda farben Balkan“, koje je formirano u godinama nakon privatizacije HIV - a 2004. godine od strane italijanske multinacionalne kompanije.

“Konfindustrija Srbija” je osnovana u junu 2012. godine i danas broji 170 firmi članica.

Matična mreža "Konfindustrije" u Italiji broji više od 150.000 kompanija, sa preko pet miliona zaposlenih.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: