I VRANJE daje POMOĆ opštinama na KiM

Lokalne vesti - Subota 17.02.2018 - 00:05

Grad Vranje je jedna od lokalnih samouprava u Srbiji koje će pružiti pomoć i podršku opštinama na Kosovu i Metohiji u kojima pretežno živi srpsko stanovništvo, objavio je Tanjug, a prenosi RTS.

Milenković: Vranje će nastaviti da podržava opštinu Leposavić FOTO: D. Ristić/OK Radio Milenković: Vranje će nastaviti da podržava opštinu Leposavić FOTO: D. Ristić/OK Radio

Ovo je jedan od zaključaka okruglog stola održanog u Nišu pre par dana, u okviru "unutrašnjeg dijaloga" o Kosovu.

Kako je objavio Tanjug, čelnici Lučana, Vranja i Sombora pridružuju se inicijativi, da opštine iz Srbije pomažu i podržavaju deset opština na KiM u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo.

Ove tri lokalne samourave koje već sarađuju sa opštinama na KiM, očekuju da će inicijativa Kancelarije za KiM, tu saradnju proširiti i dodatno je ojačati.

Prema ovim navodima, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je izjavio da je neophodno da lokalne samouprave odrede grad prema kome će saradnja biti usmerena.

Milenković je za Tanjug rekao da će Vranje učestvovati u toj pomoći, kao i da će nastaviti da podržava opštinu Leposavić na KiM, sa kojom je već duže grad pobratim.

Osim finansijske, kako je kazao, ideja je da opštine na KiM dobiju i drugu vrstu podrške, poput recimo, da se obezbedi deci iz ovih opština da budu gosti u turističkim centrima Vranja, da da se razmotre mogućnosti privredne saradnje, pomogne unapređenju poslova u opštinama na KiM, kako bi, kaže, stanovništvo imalo izvesne izvore prihoda.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: