IN MEMORIAM: Dušan Popović (1928 - 2021)

Lokalne vesti - Utorak 14.09.2021 - 11:43

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik , naš kolega, Dušan Popović, preminuo je juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini.

FOTO: Privatna arhiva FOTO: Privatna arhiva

Kao bibliotečki radnik proveo je ceo svoj radni vek.

Počeo je u tadašnjoj Čitaonici 1954. godine kao jedini radnik.  


Osim bibliotečkih, obavljao je i administrativne poslove.

Upravnik Biblioteke je bio od 1955-1968. Godine 1968. radio je na Odeljenju za odrasle, da bi 1974., kada je osnovano Dečije odeljenje, radio u njemu sve do 1989. godine
.

Otišao je u penziju  posle 35 godina provedenih među knjigama.

Nema stručnog posla u Biblioteci na kome se čika Duško nije oprobao: rad sa korisnicima Biblioteke na pozajmljivanju knjiga, stručna obrada knjižnog fonda, uvođenje knjiga u Centaralni registar, sređivanje fonda i ažuriranje kataloga, organizovanje izložbi knjiga i književnih susreta, vođenje personalne i celokupne  dokumentacije.


Imao je sklonosti ka likovnoj umetnosti, oslikavao zidove bibliotečkih prostorija likovima iz bajki, a naročito je bio ponosan na jedan portret Bore Stankovića.

Kao penzioner često je svraćao u Biblioiteku da prelista novine i pozajmi knjigu za svoje unuke ili sebe.


U Vranju su ga svi znali kao „Duška bibliotekara“.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: